Guide – Badrumsrenovering

Dags att renovera badrum? Vi hjälper dig att komma igång med din badrumsrenovering.

Kom igång med din badrumsrenovering

Badrummet mycket funktionalitet lite utrymme, Fokusera på stil och funktion.

En lugnande tillflyktsort, en liten bit av stillhet där du kan stänga ut världen och andas ut. Vi pratar inte om någon vacker semesterö i Stockholm. Badrummet det rummet med toalett, badkar, handfat och dusch är ett perfekt utrymme för att skapa ett bra ställe som du kan besöka några gånger varje dag utan att någonsin gå hem.

Faktum är att badrummet kan vara det enda rummet i huset där du säkert kan låsa dig inuti en halvtimme för att undkomma livets brus, dagens stress och det kaos som ibland pågår precis utanför dörren.

I allt för många fall står badrummet kallt, kalt och tomt, som en illa skött växt i lägenheten, det här ska vi sätta stopp för nu. Varma livsförlängande bad i ett topp funktionellt badrum där varje kvadratmeter är praktisk och kärleksfullt planerad.

Lägenhetsrenovera ett badrum i Stockholm är inte alltid lätt, det är lätt att hamna fel och få en yta som är trång och oharmonisk.

Bra att tänka på innan du startar din badrumsrenovering

Tänk hur många gånger varje dag du går in i badrummet och använd bekvämligheterna i det här utrymmet. Vilken tid på dagen spenderar du mer tid där och vilka aktiviteter äger rum (bortsett från det uppenbara)?

Enkelt uttryckt: Hur använder du badrummet?

Om badrummet är en plats där du snabbt duschar, borstar tänderna och går på toaletten kommer material och färger att vara annorlunda än om det är en plats där du går för att spendera ett par timmar med ljus och mjuk musik så att du kan koppla av från vecka.”

Badrum är ett mer personligt utrymme än kök, så några av de frågor du bör ställa dig innan du börjar renovera ditt badrum är till exempel, hur många människor suger i badkaret på en gång? Duschar du ensam? (Om svaret är nej, kanske du vill ha flera duschkablar och mer utrymme i duschen.) Vill du ha mer privat utrymme på toaletten, och hur arbetar ventilationen i det här utrymmet nu?

Hur gammal är du? (Det här är den mest personliga frågan om alla!) Planerar du att stanna i ditt nuvarande hem och hur kommer dina behov att förändras när du blir äldre (känd inom designbranschen som ”åldrande på plats”)? Kommer ditt badrum att kunna tillgodose dessa behov? T.ex. som attraktiva gripstänger som dubblar som handdukshängare och säkra duschar.

Upptäckten som du kommer att göra under denna process för att bestämma hur ditt nyrenoverade badrum ska fungera för dig är att trots de rudimentära apparaterna (toalett, dusch, handfat) fungerar detta utrymme väldigt annorlunda för alla.

Så medan du är i de inledande faser för att bestämma vad ditt befintliga utrymme saknar, tänk stort, tilläggen kan vara kvar på din önskelista som förbättringar för vägen om du bestämmer dig för att göra projektet i faser. Men börja med att ta itu med de viktigaste: utrymme layout och vitvaror och andra apparater.